Publicerad den

Bilder på hemsidan – så lyckas du

Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att ha ordentliga och professionellt tagna bilder på din hemsida. Bilderna kommer vara avgörande för det första intrycket och får dessutom hemsidan att kännas personlig. Besökaren får snabbt en bild av dig som person eller av ditt företag och dina produkter.

Föreställ dig själv att du besöker en hemsida utan några som helst bilder. Du hade troligtvis inte besökt sidan igen – speciellt inte om det handlade om produkter som du önskat köpa. En produktbeskrivning kan säga en hel del om en hudkräm och vad den innehåller, men den säger inte lika mycket om en klänning eller matta till vardagsrummet. De bilder du har på hemsidan ska dock inte enbart vara på dina produkter. Det är viktigt att besökaren får en tydlig och klar bild av dig och vem du är. Innan du börjar lägga upp massa bilder på din hemsida finns det dock några saker som är viktiga att ha i åtanke. Vi listar vad som gäller!

Allt du behöver veta om bilder till din hemsida

Tycker du att det är svårt att sköta webbdesign och bilder till din hemsida kan du alltid ta hjälp av ett professionellt företag. Med företaget Klingit får du webbdesign på en mycket hög nivå där företaget hjälper dig med hela eller delar av processen. Att få hjälp med webbdesignen är guld värt, men vill du ändå ge dig på projektet själv kommer här några hjälpsamma tips.

1. Använd inte bilder från nätet

Oavsett om det är på nätet eller inte är det stöld om du tar en bild som inte är din. Vill du använda en bild som du hittar online kommer du först att behöva fråga om lov från ägaren till bilden. Ett annat alternativ är att använda fotobaser med gratis bilder, men det bästa är naturligtvis att ta bilderna helt själv.

2. Ha ett syfte med bilderna

Om du anlitar en professionell webbdesigner kommer du att få din hemsida precis så som du vill ha den. Väljer du att göra arbetet själv kommer du behöva tänka till lite mer. Ett vanligt misstag är att använda bilder för utfyllnad, men detta är sällan en god idé. Se till att alla bilder som finns på sajten har ett syfte. De ska även passa bra ihop med varandra och ha en enhetlig stil.

3. Visa vem du/ni är

En kund vill gärna se vem denne ska göra affärer med, oavsett om det är på internet eller i det verkliga livet. Se därför till att du lägger upp bilder på dig själv eller på dig och din personal. Det spelar ingen roll hur gammal eller ung du är och det har heller ingen betydelse hur du ser ut. Ren och proper är ledorden! När du vågar visa upp dig själv och din personal inger du ett mycket större förtroende och uppfattas som mer pålitlig.

4. Laddningstider

Ju större bilder du har på hemsidan, desto längre tid kommer också laddningen att ta. Idag är det många som är vana vid att sidor laddas fort och går snabbt bort från en sajt som inte lever upp till denna standard. Satsa därför på mindre bilder och se över bildstorleken innan du laddar upp något. Du vill inte att en kund ska gå vidare till en annan sida på grund av en bild, eller hur?