Publicerad den

Duktiga fotografer

Att bli en framgångsrik fotograf är svårare än vad man kan tro. Men det finns några som verkligen lyckats och har blivit ett namn inom fotovärlden. Både i Sverige men också internationellt. Här nedan är några exempel på duktiga fotografer.

Annie Leibovitz

Annie Leibovitz är porträttfotograferingens drottning. Hon föddes år 1949 och är en amerikansk fotograf. Annie har jobbat för flera stora tidningar. Till exempel Vanity fair och Rolling stone. Annie har genom åren fotograferat både kändisar och kungligheter.

Emma Svensson

Emma Svensson är namnet på en av Sveriges mest kända fotografer. Hon blev först känd under namnet Rockfotoemma, vilket beskriver bra vilka typer av foton hon tar. Emma fotograferar vid konserter och tar bilder på artister och band. Hon har till exempel fotograferat Zara Larsson och Mando Diao.

Jonna Jinton

Jonna Jinton är en svensk fotograf, konstnär och influencer som imponerar med sina foton på natur och självporträtt för miljontals följare. Jonna föddes år 1989 i Falun, är uppvuxen i Göteborg och flyttade som ung till Norrland.

David LaChapelle

David LaChapelle föddes år 1963 och är en amerikansk fotograf. Han blev känd för sina otraditionella och kreativa bilder på kändisar som väckt stor uppmärksamhet.