Publicerad den

Porträttfoto i fokus

Sommaren är här och vi ska njuta av vänner, familj, natur, fina platser och upplevelser. Att kunna ta fina porträttbilder är då alltid uppskattat, bilder som gör att de där speciella momenten och personerna kan bevaras i ögonblicken. Men de flesta gångerna handlar det inte om de uppställda bilderna där allt är korrekt tillrättalagt och perfekt, utan om bilderna som tas mitt i någonting, mitt i ett skratt, mitt i en lugn stund med en bok eller i en lek. Att ta bra porträttbilder handlar många gånger om att våga, att ta fram kameran och knäppa av en bild mitt i stunden.

Minst lika viktigt är sedan att låta bilderna ta den plats de förtjänar hemma. Hitta en bra ram som spelar med färgerna i bilden, som ramar in, eller som highlightar just det där speciella i bilden på: https://gallerix.se/, som erbjuder ramar av alla dess slag.

Dessytom, lär dig lagom med inställningar på din kamera och ta många bilder. Det är ändå inte de framtvingade bilderna som kommer bli de viktigaste att titta tillbaka på sen, utan de där du kan känna ögonblicket i kroppen när du tittar på dem.

Vill du lära dig mer knep för få till fina porträttbilder så hittar du fler tips här. Våga gå nära och ta den där perfekta bilden. Lycka till med dina porträtt!