Publicerad den

Appar och program

För att förbättra dina bilder och få dem att se mer professionella ut finns det ett flertal bildbehandlingsprogram och appar du kan använda. I det här inlägget får du några exempel på det.

Bildbehandlingsprogram

Ett bildbehandlingsprogram är aktuellt för dig som är en professionell fotograf eller föredrar att redigera dina bilder på en stor skärm, till exempel datorn. Det främsta bildbehandlingsprogrammet är Adobe Photoshop. I Photoshop finns det massor av inställningar och funktioner som redigerar och retuscherar dina bilder. Photoshop kostar dock en summa i månaden, vilket kan vara bra att veta. Men det går att testa programmet gratis under 30 dagar. Sedan är de flesta datorerna utrustade med gratisprogram där du kan redigera bilderna. Men det finns också gratisprogram du kan ladda ner. Till exempel Photoscape och Gimp.

Appar

Det är få som redigerar sina bilder på datorn numera. Det har att göra med att program till datorn kostar och flera appar är gratis. I en del appar kan du köpa till funktioner, till exempel vissa filter. Men för det mesta är de gratis. Några exempel på appar där du kan redigera dina bilder är VSCO, Snapseed, Afterlight och Lightroom.